במחקר רטרוספקטיבי שבחן את תסמונת הכאב האזורי המורכב (CRPS), החוקרים התבססו על עדויות משכנעות המצביעות על כך שמנגנוני דלקת ממלאים תפקיד משמעותי בתסמונת, מה שהופך את הקורטיקואידים, הידועים כתרופות אנטי דלקתיות, למכריעים באסטרטגיות טיפול.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Pain practice, החוקרים ביקשו להעריך את יעילות הטיפול בקורטיקואידים דרך הפה בחולים הסובלים מתסמונת הכאב האזורי המורכב.
המחקר בוצע במרכז הרפואי של אוניברסיטת ארסמוס לרפואת כאב. החוקרים איתרו 29 חולים עם תסמונת הכאב האזורי המורכב שטופלו בין ינואר 2015 לינואר 2020. מסמכים רפואיים נבדקו עבור גיל, מין, היסטוריה רפואית, משך וציון חומרת המחלה. כמו כן, השפעת הטיפול, המינון ומשך הזמן, ציוני הכאב (NRS) ותופעות הלוואי הוצאו מהרשומות הרפואיות. בנוסף, ההשפעה הגלובלית הנתפסת הושלמה בחולים שטופלו בקורטיקואידים.
מתוצאות המחקר עולה כי 51.9% מהמטופלים (14 מתוך 27) הגיבו בחיוב לטיפול בקורטיקואידים, בעוד ש-48.1% (13 מתוך 27) לא הגיבו. תופעות לוואי נצפו ב-17.9% מהחולים (5 מתוך 28). חריג קיצוני אחד לא נכלל והשפעת הטיפול לא היתה ידועה עבור מטופל אחד.
המינון היומי הממוצע של קורטיקואידים היה 28.9 מ"ג (10-30 מ"ג), כאשר משך הטיפול הממוצע הוא 10.5 ימים (7 ל-21 ימים).
החוקרים סיכמו כי טיפול בקורטיקואידים היה יעיל ביותר ממחצית מחולי תסמונת הכאב האזורי המורכב ונראה בטוח יחסית עם תופעות לוואי קלות בלבד שדווחו. הם הציעו כי יש צורך במחקר נוסף כדי לחקור את מלוא הפוטנציאל של קורטיקואידים בטיפול ב תסמונת הכאב האזורי המורכב, באופן אידיאלי באמצעות מחקר התערבות מבוקר.
מקור: